︎

CARROLL HOUSE

Client: Joe and Kim Carroll
Project Type: single-family residence
Location: Brooklyn, NY
Size: 5,000 SF interior + 2,500 exterior
Completion: 2016
Structural Consultant: Robert Silman Associates
Mechanical Sustainability Consultant: Dagher Engineering
Photos: Danny Bright

21 steel containers are collected and stacked. The stack is then cut diagonally along both the top and bottom, creating a striking profile that invokes Williamsburg's industrial past, while providing a sculptural nod to the rapidly changing neighborhood. The house is located in a typical corner lot in Brooklyn, measuring 25x100-feet. Transforming the containers’ assembly into a single-family residence, the diagonal cut generates a very enclosed and private monolith from the surrounding streets. The diagonal also modifies the conventional ground-floor rear yard type and use, allocating private outdoor space at each level of the house. Large glass doors allow access to each deck, offering light and cross ventilation at all levels. A steel stair along the north wall connects all outdoor spaces.

Carroll House is part of a story on Galileo Spezial (German TV). Fast forward towards the end to the 40th minute mark to see Carroll House.

Read about Carroll house on:
ARCHITECTURAL RECORD
CURBED
DESIGNBOOM
DEZEEN


 







FOLLOW US